Adresse:

PrimaWeb AS

Hylkjeflaten 18B

5109 Hylkje

Kontakt oss:
Tlf:  56 12 33 33

lurer du på noe angående våre produkter og tjenester ikke nøl med å kontakte oss. Vi ser frem til å høre fra deg.

Kontakt oss i dag.

Din e-post:
Melding:
Send
Send
Takk, din melding ble sendt.
Fyll ut alle felt!

Lokal synlighet?

For å bli synlig lokalt må vi først lære litt om verktøyet eller tjenesten som er skapt for nettop det å kunne hjelpe bedriften din til å bli synlig for visse nøkkelord i lokale søk. Lokal synlighet er nøkkelen til suksess for bedrifter med lokal tilhørighet, og da må vi gå direkte til den størst søkemotoren som neste alle i Norge bruker. Vi snakker selvsagt om Google. Google har skap et verktøy som hjelper bedrifter å dukke opp i Google 3-pack resultater som heter Google Min Bedrift. Så, hva er google min Bedrift og hva er Google 3-pack resultater?

 

Hva er Google Min Bedrift (GMB)?

Google Min Bedrift er et gratis verktøy/tjeneste fra google som tillater bedrifter å fremvise bedrifts informasjon, markedsføre sine produkter og tjenester med mer, i det som kalles "Google 3-pack" . Verktøyet gir bedrifter også mulighet til å endre og legge til relevant info i den offentlige bedrifts profilen. Gjennom denne profilen holder du kunder og potensielle kunder oppdatert om det som skjer i bedriften. 

Google har slått sammen og gjort mye endringer i tidligere tjenester som blant annet google+ og google steder. Ut av dette arbeidet kom denne løsningen for bedrifter. Men, vi kan ikke snakke mer om lokal synlighet uten førts å ha sett litt nærmere på "Google 3-pack" ettersom det er to sider av samme sak.

 

Hva er Google 3-pack?

Google 3-Pack er stedet i søkeresultat-sidene (SERP) der Google viser de tre mest relevante, lokale resultater. Google bruker posisjonen til søkeren og bedrifter for å gi et relevant resultat ut fra stedet der brukeren befinner seg når søket er gjennomført. For eksempel hvis du bor i Bergen og søker etter flyttebyrå så skal de flyttebyråene som er i nærheten av deg/din beliggenhet dukke opp i de tre første plassene (Google 3-pack). 

Informasjonen som blir vist i Google 3-pack er blitt lettere for mobilbrukere å navigere i. Når du foretar deg et søk etter en tjeneste i google, vil tre tilbydere dukke opp først. Der vil du se om de bedriftene er åpent og når de stenger, antall stjerner den har fått, hvor lenge har de vært i drift, beliggenhet og Ringe knapp for enkelt å kunne kontakte bedriften. Så du vil definitivt dukke opp her og helst med riktig info.

 

Hvorfor trenger vi Google min Bedrift?

Alle bedrifter trenger oppmerksomhet på nettet for å kunne tiltrekke seg nye kunder. Spesielt lokale bedrifter som er avhengig av lokale kunder, bør ha Google Min Bedrift oppføring for å bli synlige i google 3-pack (lokale resultatsider).

Å ha en bedriftsprofil i Google Min Bedrift betyr at du kan nå nye potensielle kunder som søker etter produkter og tjenester i Google. Det kan være det er dine produkter og tjenester de søker etter. Da er det viktig at du har allerede tatt over bedrifts profilen din og lagt inn friske bilder og oppdatert info slik at du dukker opp i en av de tre første plassene (Google 3-pack).

Det er også viktig at du bestemmer deg for hva som skal stå om din bedrift i din google oppføring. Ingenting er mer irriterende enn å høre at folk har søkt opp bedriften din i google og at de ikke fant deg i søkeresultatene.  Eller hvis de finner deg  og ser at det står stengt eller de får opp gammel adresse og telefon nummer.

Hvis din bedrift håndterer Google Min Bedrift (GMB) profilen riktig, så vil dette være en av de viktigste salgskanalene dine etter hjemmesiden eller nettbutikken din.

 

Hvordan får jeg tilgang til min profil?

De fleste bedrifter har allerede en bedriftsprofil , men noen har ennå ikke blitt opprettet ennå. For å få tilgang til din profil må du ta et søk i google først og se om din bedrift dukker opp blant de lokale bedriftene. Finnes din bedrift ? Da kan du kreve den  ved å klikke på den liken som står (Eier du denne bedriften?) da går du gjennom en kort prosess og google sender deg en kode i posten som gjøre at du den rettmessige eier av bedriftsprofilen din.

Hvis du ikke dukker opp etter at du har søkt etter bedriften din da kan du opprette en ved å gå til google min bedrift sine nettsider her.

Lykke til med din bedriftsprofil og hvis du trenger at noen skal gjøre det for deg, bare kontakt oss.

Lokal synlighet for bedrifter

24 March 2021
lokal synlighet
Primaweb.no logo