Bildet viser en illustrasjon av Google Min Bedrift sin utseende
21 February 2022

Google bedriftsprofil

Google bedriftsprofil er et gratis verktøy/tjeneste fra Google som tillater bedrifter å legge ut bedriftsinformasjon, markedsføre sine produkter og tjenester med mer.

Verktøyet gir bedrifter også mulighet til å endre og legge til relevant info i den offentlige bedriftsprofilen. Gjennom denne profilen holder du kunder og potensielle kunder oppdatert om det som skjer i bedriften. 

 

Hva er Google 3-pack?

Google 3-Pack er stedet i søkeresultat-sidene (SERP) der Google viser de tre mest relevante, lokale resultater. Google bruker posisjonen til søkeren og bedrifter for å gi et relevant resultat ut fra stedet der brukeren er. 

For eksempel hvis du bor i Bergen og søker etter flyttebyrå så skal de flyttebyråene som er i nærheten av deg dukke opp i de tre første plassene (Google 3-pack). 

Informasjonen som blir vist i Google 3-pack er blitt lettere for mobilbrukere å navigere i. Når du foretar deg et søk etter en tjeneste i Google, vil tre tilbydere dukke opp først.

Der vil du se når bedriftene er åpene, antall stjerner den har fått, hvor lenge de har vært i drift, beliggenhet og Ringeknapp for enkelt å kunne kontakte bedriften. Så du vil dukke opp her med riktig info.

 

Hvorfor trenger vi Google bedriftsprofil?

Alle bedrifter trenger oppmerksomhet på nettet for å kunne tiltrekke seg nye kunder. Spesielt lokale bedrifter som er avhengig av lokale kunder, bør ha Google bedriftsprofil oppføring for å bli synlige i Google 3-pack (lokale resultatsider).

Å ha en Google bedriftsprofil betyr at du kan nå nye potensielle kunder som søker etter produkter og tjenester i Google.

Det kan være det er dine produkter og tjenester de søker etter. Da er det viktig at du allerede har tatt kontroll over bedriftsprofilen din og lagt inn friske bilder og oppdatert info slik at du dukker opp i en av de tre første plassene (Google 3-pack).

Det er også viktig at du bestemmer deg for hva som skal stå om din bedrift i din Google oppføring. Ingenting er mer irriterende enn å høre at folk har søkt etter bedriften din i Google og at de ikke fant deg i søkeresultatene. 

Eller hvis de finner deg  og ser at det står stengt eller de får opp gammel adresse og telefonnummer.

Hvis din bedrift håndterer Google bedriftsprofil profilen riktig, så vil dette være en av de viktigste salgskanalene dine etter hjemmesiden eller nettbutikken din.

Hvordan får jeg tilgang til min profil?

De fleste bedrifter har allerede en bedriftsprofil , men noen kan mangle bedriftsprofil. For å få tilgang til din profil må du ta et søk i google først og se om din bedrift dukker opp blant de lokale bedriftene.

Finnes din bedrift ? Da kan du kreve den  ved å klikke på den linken som står (Eier du denne bedriften?) da går du gjennom en kort prosess og Google sender deg en kode i posten som gjøre at du blir den rettmessige eier av bedriftsprofilen din.

Hvis du ikke dukker opp etter at du har søkt etter bedriften din kan du opprette en ved å gå til Google bedriftsprofils hjemmesider som forklarer på en enkel måte hvordan du går frem.

Lykke til med din bedriftsprofil og hvis du trenger at noen skal gjøre denne jobben for deg, bare kontakt oss.